Geen woorden voor

Published at 09/10/2014

Het is woensdag 8 oktober. Vandaag staan vier wedstrijden uit de tweede ronde van de World Grand Prix op de planning. Leuke potjes, maar veel spektakel verwacht ik niet. ’s Middags neem ik met Jacques Nieuwlaat nog even de wedstrijden door. We verwachten allebei dat er geen verrassingen zullen komen vandaag. Adrian Lewis, James Wade, Phil Taylor en Gary Anderson zullen wel doorgaan naar de kwartfinales. Vlak daarna zie ik een foto op twitter voorbij komen van een mediterende James Wade. Er worden nog wat grapjes over gemaakt, en vervolgens maken we ons klaar voor weer een nieuwe avond darts.

Sinds vorige maand loop ik stage bij RTL Productions. Dat betekend dat ik onder andere tot en met het WK actief zal zijn achter de schermen bij de uitzendingen van RTL7 Darts. Vandaag sta ik in de studio om alle medewerkers te verzorgen. Daarnaast geef ik ook boodschappen door die de regisseur via de headset aan mij verteld. Echt geweldig om te doen. Zo leer ik wat er allemaal komt kijken bij het maken van een dartsuitzending, en draag ik ook mijn steentje bij aan dat proces.
Nadat Adrian Lewis in de eerste wedstrijd verrassend verliest van Kevin Painter, is het de beurt aan James Wade en Robert Thornton. Vóór de wedstrijd verteld presentator Marcel Maijer dat Thornton diezelfde ochtend zijn moeder heeft begraven. Bij het horen daarvan slik ik even. Ik ken Thornton wel een beetje persoonlijk, en voel mee met deze sympathieke Schot. Ik praat er even over met wat medewerkers, en vind het vooral knap dat hij na zo’n emotioneel moment toch het podium opstapt.

Hoe de wedstrijd vervolgens verloopt is met geen woorden te beschrijven. James Wade gooit een historische negendarter, en 29 minuten later gooit ook Robert Thornton een perfecte leg. Doordat ik op het moment van die tweede negendarter in de studio sta, kan ik unieke beelden schieten van dit historische hoogtepunt. Deze beelden zullen mij altijd een fijn gevoel geven, en zullen een warme herinnering zijn aan deze historische dag. Denkend aan Thornton en aan deze legendarische wedstrijd kan ik de tranen nog net bedwingen. Wat een prachtig moment was dit zeg. Meer woorden kan ik hierover simpelweg niet opschrijven. Voor één keer komen mijn gevoelens niet op papier, maar blijven ze in mijn hart.