Bow down to The King

Published at 20/11/2014

Wat is het momenteel een genot om Mervyn King te zien spelen. Hij brengt passie en vuur in zijn spel, en verkeert misschien wel in de beste vorm van zijn leven. Inmiddels is King een speler geworden waar we serieus rekening mee moeten houden tijdens het WK. Want tijdens de laatste vier televisietoernooien behaalde hij twee halve finaleplaatsen en een finaleplaats. En natuurlijk had hij The Masters moeten winnen, maar de Engelsman faalde op de beslissende momenten.

Begin januari worden de tien namen bekend gemaakt van de spelers die mee mogen doen aan de Premier League. Wat mij betreft hoor King daar ook bij. 2014 is een sterk jaar van ‘The King’, en hij behoort wat mij betreft ook tot één van de beste spelers van het afgelopen jaar. In het verleden haalde hij al eens de finale van de Premier League, dus we kunnen moeilijk zeggen dat King geen Premier League speler is. En een King in deze vorm, die op tv weet te winnen van spelers als Gary Anderson, Michael van Gerwen en Stephen Bunting, is wat mij betreft ook in staat om in een competitie met de beste spelers ter wereld hoge ogen te gooien. Daar ben ik van overtuigd.

Het wordt sowieso elk jaar lastiger om tien spelers te kiezen voor de Premier League. Een deelnemer moet titels kunnen winnen, goed kunnen gooien, entertainen, in vorm zijn. Op dit moment zijn denk ik al acht of negen spelers zeker van hun plek: Phil Taylor, Michael van Gerwen, Adrian Lewis, Simon Whitlock, Peter Wright/Gary Anderson, Raymond van Barneveld, James Wade en Stephen Bunting. Dan blijft het dus heel lastig om spelers als Dave Chisnall, Mervyn King, Robert Thornton en Kim Huybrechts ook in de Premier League te krijgen. Als je puur kijkt naar de resultaten van het afgelopen jaar dan gaat wat mij betreft dat laatste ticket naar Chisnall of King. ‘Chizzy’ heeft het afgelopen jaar geen sterke Premier League gespeeld, en eindigde op de zevende plaats. Hij heeft zijn kans gehad, maar hem niet gepakt. Tijd dus om het Premier League publiek weer te laten buigen voor ‘The King’.