Ted Hankey in de Premier League

Published at 01/12/2011

Het einde van een prachtig dartsjaar zit er weer aan te komen. Nog twee grote toernooien te gaan; de Players Championship Finals en natuurlijk het PDC WK. Het einde van een jaar betekent natuurlijk dat het tijd is om terug te blikken en vooruit te kijken en natuurlijk de tijd voor de bekende lijstjes.

Eerst maar eens terugblikken, wie waren het afgelopen jaar de verrassingen en wie stelden teleur. Natuurlijk was 2011 weer het jaar van Phil Taylor, maar toch ook het jaar van Adrian Lewis, Gary Anderson, Justin Pipe en Dave Chisnall. Een jaar geleden schreven we ‘s-werelds beste darter al weer bijna af, maar Taylor zal Taylor niet zijn als hij sterker dan ooit uit een dipje komt. Geen WK titel en ook niet de UK Open en de Premier League winnen betekenden dat Taylor bijna geen grote titel meer in zijn bezit had, maar vanaf de zomer is hij gewoon weer ouderwets onverslaanbaar.

Het eerste lijstje is dan ook gedoopt tot de Phil Taylor lijst en rangschikt de beste spelers op TV van 2011.
1- Phil Taylor
2- Adrian Lewis
3- Gary Anderson
4- James Wade
5- Mark Webster

Naast de toernooien op Tv zijn er natuurlijk ook de vloertoernooien, ook daar won Taylor het merendeel van de evenementen waar hij aan meedeed, toch waren er andere namen die minstens net zo opvielen. Mijn lijstje over 2011:
1- Justin Pipe
2- Gary Anderson
3- Wes Newton
4- Vincent van der Voort
5- Dave Chisnall

Ieder jaar zijn er weer spelers waarvan je niet verwacht dat geweldig zullen presteren, maar die je toch verrassen. Zo zagen we in 2011 een paar prachtige prestaties van nieuwe mannen en van heren die we een tijdje uit het oog waren verloren, het lijstje met verrassingen:
1- Brendan Dolan (finale World Grand Prix en negendarter)
2- John Part (winnaar 3 Players Championships)
3- Andy Hamilton (halve finale Matchplay)
4- Richie Burnett (halve finale Grand Prix)
5- Terry Jenkins (halve finale WK)

Een mooi lijstje is altijd de ranglijst met spellers die het meeste vooruitgang hebben geboekt in een jaar. De Most improved players van 2011 zijn:
1- Paul Nicholson
2- Wes Newton
3- Justin Pipe
4- Dave Chisnall
5- Mark Hylton

Ieder jaar zijn er weer een aantal spelers die hun geluk en kunde beproeven bij de PDC, wie waren de uitschieters in deze lijst van debutanten:
1- Dave Chisnall
2- Kim Huybrechts
3- John Henderson
4- Magnus Caris
5- James Richardson

En tenslotte in dit rijtje dat puur persoonlijk is de teleurstellingen van 2011, wie voldeed niet aan mijn verwachtingen het afgelopen jaar:
1- Mervyn King
2- Simon Whitlock
3- Ronnie Baxter
4- Colin Osborne
5- Raymond van Barneveld

Nog leuker dan terugkijken is natuurlijk vooruitkijken. Speculeren over wie in 2012 wereldkampioen wordt of wie er zullen gaan spelen in de Premier League. Dit zijn mijn lijstjes:
Kwartfinalisten WK 2012:
1- Phil Taylor
2- Raymond van Barneveld
3- Terry Jenkins
4- Gary Anderson
5- Adrian Lewis
6- Mervyn King
7- Mark Webster
8- James Wade

Outsiders WK 2012:
1- Dave Chisnall
2- Justin Pipe
3- Mark Hylton
4- Michael van Gerwen
5- Kim Huybrechts

En dan natuurlijk ook nog het ideale lijstje met de 8 Premier League deelnemers:
1- Phil Taylor
2- Adrian Lewis
3- Gary Anderson
4- James Wade
5- Raymond van Barneveld
6- Paul Nicholson
7- Ted Hankey
8- Tony O’Shea

Ik wens iedereen ongelooflijk fijne feestdagen en een prachtig 2012. Ik hoop dat er veel gekeken zal worden naar het WK dat we bijna helemaal live gaan uitzenden op RTL7 met uitgebreide studio uitzendingen vanuit onze eigen dartskroeg. Vergeet niet mee te praten via twitter met #rtl7darts .

Jacques Nieuwlaat