Everybody loves Michael

Published at 20/06/2016

Hij won alles. Iedereen was bang voor hem. Onoverwinnelijk. Veruit de beste van de wereld. En toch lukte het Michael van Gerwen niet om de World Cup of Darts te winnen. Samen met Raymond van Barneveld vertegenwoordigde hij Nederland. Het waren de gedoodverfde winnaars. Niemand kon hen kloppen. Want er was gewoon niemand die Mighty Mike kon verslaan. Van Gerwen kwam van een andere planeet. Althans, dat dachten we. Maar in Frankfurt moest de populaire Nederlander toch een keer het hoofd buigen.

image-2018-05-16 (5)
image-2018-05-16 (4)
image-2018-05-16 (3)

Al heel lang hoor ik mensen zeggen dat het niet leuk is dat Van Gerwen alles wint. Echter heeft Phil Taylor ook zo'n periode gehad - weliswaar van tientallen jaren - en dan vind ik dit toch leuker. We hebben een landgenoot die de allerbeste is. Nu verloor onze held een finale. Dat had toch echt niemand verwacht. Je zou zeggen dat mensen het een verademing vonden om weer eens een andere winnaar te zien. Maar niemand genoot hier van. Niemand beleefde plezier aan het verlies van Van Gerwen. En dat is niet alleen omdat hij Nederland vertegenwoordigde.

Wij Nederlanders houden van emotie. En als je Michael van Gerwen ziet spelen dan zie je vooral emotie. Passie, wilskracht en adrenaline spatten van zijn lichaam af. Zijn juichen geeft ons een lach op ons gezicht. Wij houden daar van! Zijn BOEM en BAM die je een paar landen verderop nog hoort vinden wij fantastisch. Maar in Frankfurt hoorden wij geen kreet. Een zachte pff was het enige wat van zijn lippen kwam. Tegen zowel Taylor als Lewis kwam het er gewoon niet uit. Jammer voor Nederland dat de enige offday in het jaar voor MVG tijdens dit landentoernooi was.

Maar niet getreurd! Michael van Gerwen gaat nog genoeg winnen dit jaar. Neem maar van mij aan dat ie nu nog meer gefocust is op het winnen. Geen enkele trofee is veilig met Mighty Mike in de buurt. En wat gaat ie toch nog mooie dingen laten zien terwijl wij mogen genieten van zijn kunsten. En volgend jaar neemt hij gewoon die wereldbeker weer mee naar Nederland. Wel wint hij dan de finale met een andere opkomst. John McDonald moet volgend jaar zijn tekst aanpassen in "and now ladies and gentleman. It's the reigning two-time champion of the wooooooooorld. World ranked number one: MVG. Mighty Michael van Gerwennnnnnn!"