Alvast bedankt, Jacques

Published at 11/01/2015

We hebben een prachtig wereldkampioenschap gehad met een geweldige, nieuwe wereldkampioen. Altijd leuk als je je idool ziet winnen. Ook goed dat de Nederlanders zo goed hebben gepresteerd. Met name van Vincent van der Voort heb ik enorm genoten en ik denk nog steeds dat hij die wedstrijd tegen Phil Taylor had moeten winnen. 17-17 werd het in legs. Dat is al een prestatie natuurlijk maar wat als hij die wedstrijd (terecht) had gewonnen? Een overwinning op Raymond van Barneveld zat erin en kreeg hij dan in plaats van Kim Huybrechts de Premier League wildcard? Wie weet volgend jaar!

image-2018-05-16 (25)
image-2018-05-16 (26)
image-2018-05-16 (27)

Al een paar maanden schrijf ik nu columns voor deze website van Jacques Nieuwlaat. Daarnaast schrijf ik artikelen voor RTL 7 Darts waarvoor ik veel te danken heb aan Jacques. Hij gaf me de kans om dit te doen en die heb ik gepakt. Jacques heeft er ook voor gezorgd dat ik bij de Zuiderduin Masters aanwezig mocht zijn namens RTL 7 Darts. Ondanks een lager niveau dan bij de PDC was dit een geweldig toernooi met een leuke, aangename sfeer. Ook dat mag een keer gezegd worden! Hier heb ik backstage met de grote namen als Tony O’shea, Darryl Fitton en Martin Adams mogen praten. Mannen waar je als klein jongetje tegenop keek. En het viel niet tegen. De mannen van de BDO zijn verre van arrogant en hebben respect voor iedereen. Net als de vrouwen, trouwens. Anastasia Dobromyslova en Fallon Sherrock, de twee die vooral bij de mannen zitten, waren ook constant in voor een leuk gesprek.

Om terug te gaan naar onze dartscommentator; Jacques nodigde mij uit om een dagje mee te lopen in Hilversum tijdens de opnames van de uitzending. Dat dagje was zo leuk dat ik er de volgende dag nog een middagsessie aan had toegevoegd. Ik kwam binnen op Mediapark en werd meteen hartelijk ontvangen door de crew. Producer Alexander Stevens zorgde ervoor dat iedereen goed voorzien was van werkplek, eten en drinken. En de sfeer hield hij met scherpe grappen op hoog niveau. Ook Co Stompé en Roland Scholten waren scherp ingesteld op dat gebied. Nadat we het avondeten hadden gehad wist ik het zeker: alles is hier top. In de middag was alles soepel verlopen en de keuken van RTL was super. Ook met de avondsessie was niks mis.

Na overnacht te hebben bij collega Michel Mulders, stond er weer een nieuwe werkdag voor de deur. Ruim twee weken lang waren de mensen van RTL 7 Darts bezig er een mooie uitzending van te maken. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Ik kon er alleen maar respect voor hebben. Vooral voor de man waar ik al zoveel aan te danken heb. Meneer Nieuwlaat is na de avondsessie namelijk nog niet klaar. Hij spreekt de samenvattingen in en zet alles alvast klaar voor de volgende dag. Dit zijn onder andere voorbeschouwingen voor de website. Waar zou RTL 7 Darts zijn zonder Jacques Nieuwlaat?

Daarom bedank ik Jacques alvast voor wat hij al heeft gedaan voor mij. Het belooft een mooi dartjaar te worden waar ik erg naar uitkijk. Houd de website in de gaten voor nog meer voorbeschouwingen van Jacques en alvast veel plezier met de Premier League dat van commentaar wordt voorzien van Frank Vischschraper en, jawel, Jacques Nieuwlaat.

Davey de Haze